• Worlds Largest Network Global Travel and Attractions
  • Fanatiek lesje capoeira in 90 minuten bij Planeta Capoeira


Fanatiek lesje capoeira in 90 minuten bij Planeta Capoeira

Fanatiek lesje capoeira in 90 minuten bij Planeta Capoeira
Fanatiek lesje capoeira in 90 minuten bij Planeta Capoeira

Bij Planeta Capoeira maak je kennis en train je capoeira olv een enthousiaste ervaren braziliaanse docent in een sportieve & vriendschappelijke sfeer. Iedereen kan capoeira leren! Alles wat je fysiek nodig hebt ontwikkel je tijdens de trainingen. Daarbij traint ieder individu naar eigen vermogen!
In de training voor jongeren en volwassenen wordt er getraind op de verschillende technieken van aanval en verdediging. Om de technieken goed te leren toepassen en capoeira als geheel te begrijpen en te ervaren wordt er veel aandacht besteed aan de Roda (capoeira kring) waar het spel plaatsvind, de muziek en de filosofie. Capoeira is is een weg van oneindig leren, nieuwe ervaringen opdoen en blijven verrassen!

Itinerary

Capoeira is een Braziliaanse gevechtskunst met een Afrikaanse oorsprong. Deze vechtkunst combineert vechttechnieken met acrobatische moves, muziek en danselementen. Capoeira wordt beoefend als een ‘spel’ waarbij 2 capoeiristas elkaar in de RODA (kring) middels aanval en verdediging te slim af proberen te zijn. Capoeira kent een enorme variatie aan aanvallende en verdedigende bewegingen die moeiteloos afgewisseld worden met acrobatische moves en sprongen. Het ‘spel’ bestaat uit combinaties van (draaiende) trappen, schijnbewegingen, beenvegen, schaarbewegingen en kopstoten als technieken om je tegenstander uit evenwicht of naar de grond te brengen. Vanuit de verdediging volgt een verrassende tegenaanval. De snelheid, flow en intensiteit van het gevecht wordt bepaald door het ritme van de instrumenten, het zingen van de veelbetekende liedjes en het klappen op dit ritme. Dit aanstekelijke ritme wordt gevormd door de berimbau (1-snarig instrument), de atabaque (‘congadrum’), pandeiro (‘tamboerijn’) en agogo (dubbele koebel) waarbij de berimbau leidt.Duration:1 hour 30 minutes
Commences in:Utrecht, Netherlands
Country:Netherlands
City:Utrecht

Booking, Reviews, More..

Worlds Largest Network Home

Wildlife on Video
Wildlife on Video..